Ankara - Adana Uçak Bileti

1 Yolcu Seçili
Yetişkin
1
Öğrenci
0
Çocuk
0
Bebek
0
Devam
444 1 113
info@biletcepde.com

Ankara - Adana Uçuş Mesafesi

Ankara - Adana Uçuş Süresi

Ankara - Adana Uçak Bileti

Türk Havayollarının Adana Şakirpaşa Havaalanına; Ankara Esenboğa Havaalanından günde 4 seferi bulunmaktadır.

BoraJet'in Adana Şakirpaşa Havaalanına; Ankara Esenboğa Havaalanından günde 3 seferi bulunmaktadır.

AnadoluJet'in Adana Şakirpaşa Havaalanına; Ankara Esenboğa Havaalanından günde 4 seferi bulunmaktadır.

Ankara Uçak Bileti

Esenboğa Havalimanı 1955 yılında Çubuk Ovası'nda kurulmuştur. Ankara ili Çubuk ilçesi sınırları içinde olan Esenboğa Uluslararası Havalimanı Ankara şehir merkezine 28 km uzaklıktadır. Türkiye’nin iç ve dış hatları bir arada bulunduran ilk havalimanı olan Esenboğa yolcu trafiği açısından ülkenin en büyük dördüncü havalimanıdır. 
 
Uluslararası Havalimanları Konseyi –Avrupa (ACI-Europe) 2009’da Ankara Esenboğa Havalimanı’nı, "5-10 milyon yolcu" kategorisinde "en iyi havalimanı" seçmiştir. Esenboğa Havalimanı, Newsweek Türkiye dergisinin 100. sayısında yayınladığı "Türkiye’de Umut Veren 100 Şey" listesinde 22. sırada yer almıştır.
 
Havalimanı Ulaşım:
 
442 Havalimanı-AŞTİ-Kızılay hattında Belko Air adlı belediye otobüsleri şehir merkezinden kalkarak havalimanındaki dış ve iç hatlara götürmektedir. Ayrıca HAVAŞ şirketi havalimanı-şehir merkezi arasında transfer hizmeti vermektedir.
 
Tüm uçuşlar için servis düzenleyen şirket, Esenboğa Havalimanı, Çubuk Kavşağı, Pursaklar, Hasköy, Keçiören Köprüsü, Etlik Kavşağı, Havaş Şehir Terminali güzergahını izlemektedir. Otogar yolcusu olması durumunda, araçlar Havaş Şehir Terminalinde yolcu indirdikten sonra AŞTİ'ye devam etmektedir. AŞTİ-havalimanı arasında da düzenli servis vardır.
 
Ankara Esenboğa Taksiciler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi 1986’dan bu yana havalimanında hizmet vermektedir. Kooperatif bünyesinde 90 taksi ve 200 personel bulunmaktadır.
 
Ankara Tarihi ve Turistik Yerleri
 
Anıtkabir: Şehre tepeden bakan ve bozkırı kucaklayan bir manzarası olan Anıtkabir, Türk milletinin kalbinin attığı yerdir. 9 yılda tamamlanmıştır ve süslemelerinden heykellerine, kabartmalarından kulelerine kadar pek çok anlam yüklüdür. 
 
Tarihi Yapılar: Ankara Kalesi, Hitit Güneş Kursu Anıtı, Camlı Köşk, Zafer Anıtı, Başköy Kalesi, Augustus Tapınağı, Kayabaşı Mozaiği, Zağfiran Hanı ve Güvenpark Anıtı
 
Müzeler: Türk Hava Kurumu Müzesi, Ankara Oyuncak Müzesi, ODTÜ Müzesi, Meteoroloji Müzesi, Mehmet Akif Ersoy Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Ankara Etnografya Müzesi ve Ankara Tabiat Tarihi Müzesi
 
Camiler: Kocatepe Camii, Karacabey Camii, Ahi Yakup Camii, Hacı Bayram Camii ve Ağaç Ayak Camii
 
Göller ve Parklar: Eymir Gölü, Göksu Parkı, Ulus Gençlik Parkı, Soğuksu Milli Parkı, Harikalar Diyarı Parkı ve Mogan Gölü
 
 
Ankara Lezzetleri
 
Ankara mutfağı oldukça zengin, yemekleri oldukça çeşitlidir.
 
Çorbalar; Aş, dutmaç, keşkek, miyane, sütlü, tarhana ve toyga çorbaları, 
Et Yemekleri; Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavuması, ilişkik, kapama, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel, siper,
Pilavlar; Bici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıt pıt pilavı, 
Dolmalar; Felek dolması, mantı, şirden dolması (humbar), yalancı dolma,
Börekler-Çörekler; Alt-üst böreği, ay böreği, bohça, entekke böreği, hamman, kaha, kol böreği, papaç, pazar böreği, tandır böreği ve yalkı yemeklerden bazılarıdır.

Adana Uçak Bileti

Adana Şakirpaşa Havalimanı, Çukurova'da bulunan Adana ve çevresindeki Mersin ve Osmaniye gibi yerleşim merkezlerinin de sivil hava ulaşımına açılan kapısıdır.
 
Toplam 2.105.510 m² kurulu alanı bulunan alan, 4540 m² iç hat ve 5825 m² dış hat terminal binasına ve 2750x45 metre boyutunda kompozit kaplamalı sadece tek bir piste ve ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu) sınıflandırmasına göre CAT I (kategori I) niteliklerine sahiptir.
 
Havalimanı Ulaşım:
 
Şehrin merkezi noktalarına yakın mesafededir. Ulaşım taksi ve toplu taşım ile sağlanmaktadır. Havaş otobüsleri şehrin merkezine kadar götürür. Adana Şakirpaşa Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyi Havaş'ın web sitesinden edinebilirsiniz.
 
Havaalanında kapalı bir otoparkın mevcut olmaması büyük bir eksiklik kabul edilmektedir. Türkiye'de yolcu taşınması sıralamasında 6. sırada yer almaktadır.
 
Adana'nın Tarihi ve Turistik Yerleri
 
Adana Taş Köprü: Adana’nın sembol yapısı Taş Köprü taaa Roma döneminde yapılmış, günümüzde Seyhan ve Yüreğir merkez ilçelerini birbirine bağlayan tarihi bir yapıdır. Birkaç sene öncesine kadar araç trafiğine de açık olan yapı bu özelliğiyle Dünya’nın araç trafiğine açık en eski köprüsüdür. 
21 gözlü inşa edilen köprünün kara kısmı dolgularla küçülerek bugün 14 gözlü olarak ayaklı tarih olarak şehrin tam ortasında heybetiyle dikilmektedir.
 
Adana Ulu Cami(Ramazanoğlulları Cami): Adana’nın sembol yapılarındandır. Tarih dersleri boyunca anlatılan beylikler var ya, hah onlardan Ramazanoğulları döneminde; 1541’te tamamlanmış tarihi bir yapıdır. Mimarisi Selçuk ve Memluk tarzını taşır. Merkez Camii’den önce Adana’nın en büyük camisidir.
 
Adana Merkez Sabancı Camii: Seyhan Nehri’nin hemen kıyısında, aynı isimli Adana Merkez Park’ın yanında camii Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük camisidir. 99 metre yükseklikteki 6 minaresi ile etkileyici bir eserdir. Hakkında detaylı bilgi yazımız ileride eklenecek.
 
Adana Arkeoloji Müzesi: Tarih boyu defalarca kez taşınmış olup, şu an şehrin merkezinde Reşatbey’de ziyarete açıktır. Çukurova bölgesindeki arkeolojik kazılardan çıkan eserler sergilenir. 2014 itibariyle geçici olarak ziyarete kapalıdır.
 
Adana Merkez Park: Sabancı Merkez Camii ile birlikte nehrin kenarında yer alan devasa alan gerçekten botanik bir nefes alanıdır. Oldukça geniş çim alanda, çeşitli ağaçlar ve doğanın huzuru Avrupai merkez kent park kültürünün önemli bir örneğidir.
 
Tarihi Kazancılar Çarşısı: Büyük Saat’in yanında yer alan tarihi çarşı, geleneksel Anadolu kapalıçarşı örneklerinin eskilerinden biridir. Bakırcıların ve kazancıların çarşısı olsa da günümüzde gündelik ihtiyaçlara yönelik her türlü dükkan bulunur.
 
Büyük Saat: 32 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en büyük saat kulesidir. 1881’de inşasına başlanıp 1 yılda hizmete açılmıştır. Malum o dönem saat kuleleri modernleşmenin sembolüdür. Şehrin çarşı bölümünde yer alır. 
 
Adana Çarşı Hamamı: Büyük saatin karşısındaki hamamın önü dükkanlarla kapatılmıştır. Yine Ramazanoğulları döneminden kalan haman 1529’dan beri açıktır. Şuanda da yarım gün kadınlara, yarım gün erkeklere hizmet veren özel işletmedir.
 
Adana Etnografya Müzesi: Çukurova’nın yerlileri ve Toroslar’ın yerlileri sayabileceğimiz yörüklere yönelik tarihi eşyaları barındıran müze 1983’te açılmış, şehir merkezi Kuruköprü Mahallesi’ndedir. İçindekilerden ziyade 1845’te inşa edilmiş bir kilise olan binası etkiler. Giriş ücretsizdir.
 
Misis Mozaik Müzesi: Adana Arkeoloji Müzesi’ne bağlı olarak hizmet veren, sadece meraklısına yönelik içerik bulunduran, Antik Misis döneminden kalma mozaiklerin sergilendiği bir müzedir. Giriş ücretsizdir.
 
Çoban Dede parkı ve Çoban Dede Türbesi: Şehrin tarihinde yer edinmiş Karslı köyü’nün önde gelenlerinden Çoban Dede’nin türbesi nedeniyle gündüz ibadete, doğal yapısı ve nehir manzarası sebebiyle de gece akşamcılara hizmet veren multikültürel bu bölge Seyhan Nehri’nin kıyısında bir tepededir.
 
Hasan Ağa Camii: Adana’daki tek Osmanlı mimarisi eseri camidir. 1558 yılında çivi kullanmadan yapılmış olması özelliğiyle turistik değeri vardır. Sade, alçak katlı, tek şerefeli bir minareye sahiptir.
 
Seyhan Barajı, Baraj Gölü: Akdeniz’e dökülen en büyük akarsu olan Seyhan Nehri, Adana il merkezine de yıllar boyu katkı sağlamış durumda. 
Bu doğal güzellik, zamanında taşkınları önlemek için bir barajla ve aynı baraj üzerindeki güzellikleriyle de yerel halka serinleme fırsatı sunuyor. 
 
Adana Atatürk Evi Müzesi: 1923’te Ata’nın kenti ziyaretinde konuk olduğu ev, 1981’de doğumunun yüzüncü yılında müze olarak hizmete açılmıştır. 
İçeriği kadar 19.yy tipik Adana evlerinin korunmuş önemli bir örneği olan binada çeşitli odalar ziyarete açıktır. Merkez Yüreğir ilçesi Seyhan Caddesi’ndedir. Kültür Bakanlığı’na bağlı olup giriş ücretsizdir.
 
Dilberler Sekisi: Yeni Adana Projeleri kapsamında Seyhan Nehri kıyısında yapılmış sekidir. Yürüyüş ve bisiklet yoluyla birlikte var olan göl ve nehir manzaralı kafe ile hizmet verir. Dinlence, spor ve mesire alanıdır.
 
 
Adana'da ne yenir ne içilir
 
Ciğerci – Birbiçer
Kebapçı- Kazancılar
Şalgamcı – Ali Göde
Tatlıcı – Gönül Kardeşler
Kebapçı/Restoran – Elem
Sakatat & Ev Yemekleri – Kuruköprü Paça Salonu
Tatlıcı – Köse

 

Fotoğraflarla Ankara ve Adana
Esenboğa - Şakirpaşa
  • Türk Havayolları Uçak Bileti
  • AnadoluJet Uçak Bileti
  • Atlas Global Uçak Bileti
  • Onurair Uçak Bileti
  • Sunexpress Uçak Bileti
  • Borajet Uçak Bileti