Antalya - Adana Uçak Bileti

1 Yolcu Seçili
Yetişkin
1
Öğrenci
0
Çocuk
0
Bebek
0
Devam
444 1 113
info@biletcepde.com

Antalya - Adana Uçuş Mesafesi

Antalya - Adana Uçuş Süresi

Antalya - Adana Uçak Bileti

BoraJet'in Adana Şakirpaşa Havaalanına; Antalya Havaalanından günde 4 seferi bulunmaktadır.

Pegasus'un Adana Şakirpaşa Havaalanına; Antalya Havaalanından günde 3 seferi bulunmaktadır.

Antalya Uçak Bileti

Antalya Havalimanı, Türkiye'nin Akdeniz kıyısıdaki başlıca turizm ve tatil merkezi olan Antalya'nın şehir merkezinin 10 km. doğusunda yer almaktadır. Büyük ve modern havalimanı, özellikle yaz aylarında Türkiye'nin güney sahillerine gelen milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Yolcu trafiğine göre Avrupa'nın en kalabalık havalimanları listesine göre Avrupa'nın 14. en yoğun havalimanıdır. Türkiye'deki Havaalanları İstatistiklerinin 2015 verilerine göre, toplam yolcu trafiği bakımından üçüncü havalimanıdır.
 
Havalimanı Ulaşım:
 
Ulaşım taksi ve toplu taşım ile sağlanmaktadır. Havalimanından her yarım saatte bir 600 ve 800 numaralı otobüsler kalkmaktadır. 600 numaralı otobüs şehir merkezini geçerek Antalya Otogarına varmaktadır. Buradan şehirler arası otobüslere ya da Kemer, Alanya, Kumluca, Demre, Kas, Kalkan, Gazipaşa otobüslerine binebilirsiniz. 800 ise limana gitmektedir. Otobüslerde çift bilet uygulanmaktadır.
 
Antalya'nın Tarihi ve Turistik Yerleri
 
Antik Kentler ve Yapılar: Aspendos Antik Kenti, Aspendos Tiyatrosu, Perge Antik Kent, Myra Antik Kenti, Simena Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti, Apollonia Antik Kenti, Olimpos Antik Kenti, Arykanda Antik Kenti, Sillyon Antik Kenti, Side Apollon Tapınağı, Side Antik Tiyatrosu, Side Antik Kenti, Seleukeia Antik Kenti, Soura Antik Kenti, Antiphellos Antik Kenti, Hadrian Kapısı Antalya'nın en çok ziyaret edilen yerleri arasında.
 
Müzeler: Suna İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi, Antalya Atatürk Evi Müzesi, Antalya Oyuncak Müzesi, Alanya Müzesi'ni gezebilirsiniz.
 
Plajlar: Konyaaltı Plajı, Lara Plajı, Ulaş Plajı, Kleopatra Plajı, Phaselis Plajı, Kaputaş Plajı, Damlataş Plajı Antalya'da mutlaka görmeniz gereken plajlar arasında.
 
Kanyonlar: Köprülü Kanyon, Sapadere Kanyonu, Gökbük Kanyonu, Kıbrıs Kanyonu, Göynük Kanyonu ve Güver Uçurumu.
 
Mağaralar: Dim Mağarası, Kocain Mağarası, Suluin Mağarası, Karain Mağarası, Beldibi Mağarası ve Sırtlanini Mağarası'nı gezmelisiniz.
 
Şelaleler: Manavgat Şelalesi, Düden Şelalesi, Kurşunlu Şelalesi, Uçarsu Şelalesi, Alara Şelalesi, Uçansu Şelalesi muhteşem güzellikler sunuyor.
 
Yaylalar: Bezirgan Yaylası, Gömbe Yaylası ve Üçoluk Yaylası'nı gezebilirsiniz.
 
Antalya'da ne yenir ne içilir ?
 
Antalya’da yöresel yemeklerin dışında Türk ve Dünya mutfaklarından pek çok farklı lezzeti bulabilirsiniz. Çin mutfağından, Uzakdoğu ve Asya mutfağından bile pek çok lezzete ulaşmanız mümkün. Antalya’nın en önemli lezzetlerinden biri de balık ve deniz ürünleridir. Antalya’da her zaman taze mevsim balıklarını, deniz ürünlerini ve çeşit çeşit zeytinyağlı mezeleri bulabilirsiniz.
  
Antalya’nın yöresel yemekleri ise genel olarak sebze yemekleri ve zeytinyağlılar ağırlıktadır. Yöresel yemeklerden bazıları köle, domates civesi, saç kavurması, arapaşı, hibeş, tandır kebabı, patlıcan, bergamot ve turunç reçeli, kulaklı çorba, Antalya piyazı, çökelekli biber dolması gibi lezzetli ve farklı tatlardır.   
 
İsterseniz Antalya’da ızgara et ve tavuk ürünleri yapan restoranlar, kebap, pide ve lahmacun gibi lezzetler, fast food restoranları, gözlemeci teyzeler ve tost gibi aperatifler bulabileceğiniz restoranları da görebilirsiniz. Deniz kenarlarında ise genel olarak balık restoranları yoğunluktadır.
 
 

Adana Uçak Bileti

Adana Şakirpaşa Havalimanı, Çukurova'da bulunan Adana ve çevresindeki Mersin ve Osmaniye gibi yerleşim merkezlerinin de sivil hava ulaşımına açılan kapısıdır.
 
Toplam 2.105.510 m² kurulu alanı bulunan alan, 4540 m² iç hat ve 5825 m² dış hat terminal binasına ve 2750x45 metre boyutunda kompozit kaplamalı sadece tek bir piste ve ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu) sınıflandırmasına göre CAT I (kategori I) niteliklerine sahiptir.
 
Havalimanı Ulaşım:
 
Şehrin merkezi noktalarına yakın mesafededir. Ulaşım taksi ve toplu taşım ile sağlanmaktadır. Havaş otobüsleri şehrin merkezine kadar götürür. Adana Şakirpaşa Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyi Havaş'ın web sitesinden edinebilirsiniz.
 
Havaalanında kapalı bir otoparkın mevcut olmaması büyük bir eksiklik kabul edilmektedir. Türkiye'de yolcu taşınması sıralamasında 6. sırada yer almaktadır.
 
Adana'nın Tarihi ve Turistik Yerleri
 
Adana Taş Köprü: Adana’nın sembol yapısı Taş Köprü taaa Roma döneminde yapılmış, günümüzde Seyhan ve Yüreğir merkez ilçelerini birbirine bağlayan tarihi bir yapıdır. Birkaç sene öncesine kadar araç trafiğine de açık olan yapı bu özelliğiyle Dünya’nın araç trafiğine açık en eski köprüsüdür. 
21 gözlü inşa edilen köprünün kara kısmı dolgularla küçülerek bugün 14 gözlü olarak ayaklı tarih olarak şehrin tam ortasında heybetiyle dikilmektedir.
 
Adana Ulu Cami(Ramazanoğlulları Cami): Adana’nın sembol yapılarındandır. Tarih dersleri boyunca anlatılan beylikler var ya, hah onlardan Ramazanoğulları döneminde; 1541’te tamamlanmış tarihi bir yapıdır. Mimarisi Selçuk ve Memluk tarzını taşır. Merkez Camii’den önce Adana’nın en büyük camisidir.
 
Adana Merkez Sabancı Camii: Seyhan Nehri’nin hemen kıyısında, aynı isimli Adana Merkez Park’ın yanında camii Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük camisidir. 99 metre yükseklikteki 6 minaresi ile etkileyici bir eserdir. Hakkında detaylı bilgi yazımız ileride eklenecek.
 
Adana Arkeoloji Müzesi: Tarih boyu defalarca kez taşınmış olup, şu an şehrin merkezinde Reşatbey’de ziyarete açıktır. Çukurova bölgesindeki arkeolojik kazılardan çıkan eserler sergilenir. 2014 itibariyle geçici olarak ziyarete kapalıdır.
 
Adana Merkez Park: Sabancı Merkez Camii ile birlikte nehrin kenarında yer alan devasa alan gerçekten botanik bir nefes alanıdır. Oldukça geniş çim alanda, çeşitli ağaçlar ve doğanın huzuru Avrupai merkez kent park kültürünün önemli bir örneğidir.
 
Tarihi Kazancılar Çarşısı: Büyük Saat’in yanında yer alan tarihi çarşı, geleneksel Anadolu kapalıçarşı örneklerinin eskilerinden biridir. Bakırcıların ve kazancıların çarşısı olsa da günümüzde gündelik ihtiyaçlara yönelik her türlü dükkan bulunur.
 
Büyük Saat: 32 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en büyük saat kulesidir. 1881’de inşasına başlanıp 1 yılda hizmete açılmıştır. Malum o dönem saat kuleleri modernleşmenin sembolüdür. Şehrin çarşı bölümünde yer alır. 
 
Adana Çarşı Hamamı: Büyük saatin karşısındaki hamamın önü dükkanlarla kapatılmıştır. Yine Ramazanoğulları döneminden kalan haman 1529’dan beri açıktır. Şuanda da yarım gün kadınlara, yarım gün erkeklere hizmet veren özel işletmedir.
 
Adana Etnografya Müzesi: Çukurova’nın yerlileri ve Toroslar’ın yerlileri sayabileceğimiz yörüklere yönelik tarihi eşyaları barındıran müze 1983’te açılmış, şehir merkezi Kuruköprü Mahallesi’ndedir. İçindekilerden ziyade 1845’te inşa edilmiş bir kilise olan binası etkiler. Giriş ücretsizdir.
 
Misis Mozaik Müzesi: Adana Arkeoloji Müzesi’ne bağlı olarak hizmet veren, sadece meraklısına yönelik içerik bulunduran, Antik Misis döneminden kalma mozaiklerin sergilendiği bir müzedir. Giriş ücretsizdir.
 
Çoban Dede parkı ve Çoban Dede Türbesi: Şehrin tarihinde yer edinmiş Karslı köyü’nün önde gelenlerinden Çoban Dede’nin türbesi nedeniyle gündüz ibadete, doğal yapısı ve nehir manzarası sebebiyle de gece akşamcılara hizmet veren multikültürel bu bölge Seyhan Nehri’nin kıyısında bir tepededir.
 
Hasan Ağa Camii: Adana’daki tek Osmanlı mimarisi eseri camidir. 1558 yılında çivi kullanmadan yapılmış olması özelliğiyle turistik değeri vardır. Sade, alçak katlı, tek şerefeli bir minareye sahiptir.
 
Seyhan Barajı, Baraj Gölü: Akdeniz’e dökülen en büyük akarsu olan Seyhan Nehri, Adana il merkezine de yıllar boyu katkı sağlamış durumda. 
Bu doğal güzellik, zamanında taşkınları önlemek için bir barajla ve aynı baraj üzerindeki güzellikleriyle de yerel halka serinleme fırsatı sunuyor. 
 
Adana Atatürk Evi Müzesi: 1923’te Ata’nın kenti ziyaretinde konuk olduğu ev, 1981’de doğumunun yüzüncü yılında müze olarak hizmete açılmıştır. 
İçeriği kadar 19.yy tipik Adana evlerinin korunmuş önemli bir örneği olan binada çeşitli odalar ziyarete açıktır. Merkez Yüreğir ilçesi Seyhan Caddesi’ndedir. Kültür Bakanlığı’na bağlı olup giriş ücretsizdir.
 
Dilberler Sekisi: Yeni Adana Projeleri kapsamında Seyhan Nehri kıyısında yapılmış sekidir. Yürüyüş ve bisiklet yoluyla birlikte var olan göl ve nehir manzaralı kafe ile hizmet verir. Dinlence, spor ve mesire alanıdır.
 
 
Adana'da ne yenir ne içilir
 
Ciğerci – Birbiçer
Kebapçı- Kazancılar
Şalgamcı – Ali Göde
Tatlıcı – Gönül Kardeşler
Kebapçı/Restoran – Elem
Sakatat & Ev Yemekleri – Kuruköprü Paça Salonu
Tatlıcı – Köse

 

Fotoğraflarla Antalya ve Adana
Antalya - Şakirpaşa
  • Türk Havayolları Uçak Bileti
  • AnadoluJet Uçak Bileti
  • Atlas Global Uçak Bileti
  • Onurair Uçak Bileti
  • Sunexpress Uçak Bileti
  • Borajet Uçak Bileti