1998 yılında, Cumhuriyet'in İlanı'nın 75. yılı için yapılan ve halen kullanımda bulunan dış hat terminalinin yapımı ile Türkiye'nin en önemli havalimanları arasında girmiştir.
Havalimanı gün geçtikçe kendini yenileyen ve güçlenen dinamik bir yapıya sahiptir. İç ve dış hatlar terminal binalarının artan yolcu trafiğine cevap verememesi nedeniyle, yap-işlet-devret modeline göre 5.000.000 yolcu/yıl kapasiteli, 95.683 m² kapalı alana sahip yeni bir dış hatlar terminal binası yapılarak 16 Mayıs 2012 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlamıştır. Mart 2014'te düzenlenen ihalede 717 milyon euro + KDV ile en iyi teklifi veren TAV (Tepe Akfen Vie) Havalimanları Holding, Milas-Bodrum Havalimanı'nın 2035 sonuna kadar işletme hakkını elde etti. TAV, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile havalimanının işletmesine dair imtiyaz sözleşmesini imzalanmasının ardından Temmuz 2014'te iç hatlar terminalinde operasyona başladı. Şirket dış hatlar terminalini ise 22 Ekim 2015'te devraldı.
Bodrum Havalimanı Ulaşım
Ulaşım taksi ve toplu taşım ile sağlanmaktadır. Havaş otobüsleri şehrin merkezine kadar götürür. Bodrum Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyi Havaş'ın web sitesinden edinebilirsiniz.
Tarihi ve Turistik Yerleri
Bodrum Kalesi: Bodrum'un simgelerinden biri 1400'lü yılların başında inşa edilen Bodrum Kalesi bölgede en çok ziyaret edilen tarihi yapılardan biridir.
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi: Bodrum Kalesi içinde yer alır. 1995 yılında Avrupa'da Yılın Müzesi Yarışması'nda "Özel Övgü" ödülünü almıştır.
Mindos Kapısı: Gümüşlük olarak bildiğimiz Myndos'tan alan Mindos Kapısı, Büyük İskender'in şehri kuşatmak için kullandığı ilk yerdir.
Antik Tiyatro: Anadolu'nun en eski tiyatrolarından biri olan Bodrum Antik Tiyatro 13.000 kişi kapasiteli, tipik bir klasik antik çağ yapısıdır.
Bodrum Mozolesi: Açık hava müzesi şeklinde düzenlenen Bodrum Mozolesi; Yunan ve Mısır mimarisini birleştiren eşsiz bir yapıdır.
Pedasa Antik Kenti: Bodrum Merkez'e 4 km uzaklıkta bulunan Pedasa Antik Kenti.
Zeki Müren Müzesi: Zeki Müren'in Bodrum'daki evinin müzeye dönüştürülmesi ile ziyarete açılan Zeki Müren Sanat Müzesi'nde sanatçıya ait kişisel eşyalar, fotoğraflar, ödüller bulunmaktadır.
Plajlar ve Koylar: Bağla Koyu, Turgutreis Günbatımı Plajı, Bodrum Karaada, Aspat Koyu, Bitez, Akyarlar, Karaincir, Yalıkavak, Güvercinlik ve Gümüşlük.
Bodrum Lezzetleri
Çökertme Kebabı: Kızarmış patates üzerine kırmızı et ve yoğurtla servis edilen bu yemek unutamayacağınız bir lezzet sunuyor.
Kabak Çiçeği Dolması: Sabahın erken saatlerinde, kabak çiçekleri açılır açılmaz toplanıp yapılan bu dolmayı mutlaka tadın.
Hardal Otu Salatası: Haşlanmış hardal otunun zeytinyağı, limon ve tuz ile harmanlanması ile servis edilir.
Deniz Ürünleri: İskorpit, kırlangıç balığı ve ahtapottan yapılan balık çorbaları, daha küçük balıklardan yapılan balık salataları denenmesi gereken lezzetlerden.
Zeytinyağlılar: Bodrum’un vazgeçilmez yemeklerinden olan ve çeşitli ot ile sebzelerden yapılan zeytinyağlı yemek ve mezeler.