İstanbul - Adana Uçak Bileti

1 Yolcu Seçili
Yetişkin
1
Öğrenci
0
Çocuk
0
Bebek
0
Devam
444 1 113
info@biletcepde.com

İstanbul - Adana Uçuş Mesafesi

İstanbul - Adana Uçuş Süresi

İstanbul - Adana Uçak Bileti

Türk Havayollarının Adana Şakirpaşa Havaalanına; İstanbul Atatürk Havaalanından günde 14, Sabiha Gökçen Havaalanından günde 5 seferi bulunmaktadır.

BoraJet'in Adana Şakirpaşa Havaalanına; İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanından günde 3 seferi bulunmaktadır.

Onur Air'in Adana Şakirpaşa Havaalanına; İstanbul Atatürk Havaalanından günde 3 seferi bulunmaktadır.

Pegasus'un Adana Şakirpaşa Havaalanına; İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanından günde 8 seferi bulunmaktadır.

Atlasglobal'in Adana Şakirpaşa Havaalanına; İstanbul Atatürk Havaalanından günde 2 seferi bulunmaktadır.

AnadoluJet'in Adana Şakirpaşa Havaalanına; İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanından günde 4 seferi bulunmaktadır.

İstanbul Uçak Bileti

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Pendik / Kurtköy’de, Kadıköy’e 40, Pendik’e 12, Taksim’e ise 50 km. mesafede bulunmaktadır. Havalimanına TEM otoyolu bağlantısı ile ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Kişisel otomobiller haricinde, belediye otobüsleri, taksi, Havaş ve Havataş servisleri, deniz otobüsü ve tren ile ulaşım olanakları mevcuttur.
 
Atatürk Havalimanı, İstanbul şehir merkezine (Taksim) 22 km, Mecidiyeköy'e 19 km ve Kadıköy'e 34 km uzaklıktadır. Havalimanına ulaşım; otobüs (HAVATAŞ ve İETT), taksi ve Yenikapı-Havalimanı hafif metro hattı ile sağlanmaktadır.
 
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Ulaşım:
 
Pendik / Kurtköy’de, Kadıköy’e 40, Pendik’e 12, Taksim’e ise 50 km. mesafede bulunmaktadır. Havalimanına TEM otoyolu bağlantısı ile ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Kişisel otomobiller haricinde, belediye otobüsleri, taksi, Havaş ve Havataş servisleri, deniz otobüsü ve tren ile ulaşım olanakları mevcuttur. Bunun yanı sıra konforlu ve uygun fiyata transfer hizmeti sağlayabileceğiniz Airport Transferim da Şahinoğlu Group Bünyesinde yer almaktadır.
 
 
Atatürk Havalimanı Ulaşım:
 
İstanbul şehir merkezine (Taksim) 22 km, Mecidiyeköy'e 19 km ve Kadıköy'e 34 km uzaklıktadır. Havalimanına ulaşım; otobüs (HAVATAŞ ve İETT), taksi ve Yenikapı-Havalimanı hafif metro hattı ile sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra konforlu ve uygun fiyata transfer hizmeti sağlayabileceğiniz Airport Transferim da Şahinoğlu Group Bünyesinde yer almaktadır.
 
 
 
İstanbul'un Tarihi ve Turistik Yerleri
 
İstanbul birçok medeniyete ev sahipliği yapmış aynı zamanda bu medeniyetlerin bir çoğununda başkenti olma şerefine ulaşmış muazzam bir şehirdir. Şehri ortadan iki yakaya ayıran İstanbul boğazı ve yedi tepesiyle görenlerin vazgeçemediği bir kültür mirasımızıdır. İstanbul deyince akla bir değil birden çok şey gelir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.
 
Topkapı Sarayı: İstanbul’da varlığını sürdüren bu saray dünya tarihinin en yaşlı sarayı olmasına rağmen hiçbir zaman görkeminden bir şey kaybetmez. Bu saraya dünyada ki en eski ve en büyük saray unvanını almıştır. Saraya girildiğinde saraya hem haliç hem Boğaziçi hem da Marmara denizini görür. Bu sarayın etrafı beş kilometrelik surlarla çevrilidir. 700.000 m2 araziye sahiptir.
 
Ayasofya: Ayasofya bir dünya mirasıdır. 1470 yıllarına dayanan tarihi ile İstanbul’u süsleyen bir inci niteliğindedir. Ayasofya inşa edildiğinde dünya tarihi o güne kadar Ayasofya kadar görkemli bir yapıt görmemişti. Önce kilise sonra cami ve şimdi de müze olarak kullanılmaktadır.
 
Türk-İslam Eserleri Müzesi (İbrahim Paşa Sarayı): Türk uygarlığının günümüze kadar taşımayı başardığı muhteşem eserler bulunmaktadır. Bu eserler camdan topraktan seramikten metalden yapılmış eserlerdir. Aynı zamanda müzede 13.yydan kalma el yapımı halılarda sergilenir. Müzenin içerisinde ki Türk aile yapısını canlandıran etnografik sergilerde çok ilgi çekmektedir.
 
Yerebatan Sarnıcı: Bizans imparatorluğundan İstanbul’a hatıra kalan en büyük su sarnıcıdır. Bu sarnıç 1450 yıl önce yapılmış ve yüzlerce sütunun arasına yerleştirilmiştir. Sarnıçta dolaşırken Bizans’tan bir parça göreceksiniz. 
 
Sultanahmet Camii: Osmanlı mimarisinin en büyük örneklerinde biridir. Caminin içinde ki çini işlemeleri turistlerin camiye mavi cami demesine sebep olmuştur. Ayasofya ile karşılıklı inşa edilmiş olmaları Osmanlı devletinin uygarlığının ve mimarisinin dünyaya anlatılması açısından çok önemlidir. Ayasofya ve sultan Ahmet’in içinde bulunduğu bölgeye sultan Ahmet Meydanı denir.
 
Anadolu Hisarı: Anadolu hisarı iki yaka şeklinde bulunan istanbulun Anadolu yakasındadır. Sultan yıldırım Beyazıt tarafında yaptırılmıştır. Ve boğazın bekçisi lakabını almıştır.
 
Rumelihisarı: Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Rumeli hisarını yapımında hem fatih sultan Mehmet hem de paşaları sırtında taş taşıyarak bu mimarinin yapımına katkıda bulunmuşlardır. Rumeli hisarının yapımı Hz. Muhammet isminin Arapça yazılış şeklinden alır. 17 kulesi vardır ve 22 metreden oluşur.
 
Dolmabahçe Sarayı: On dokuzuncu yüzyılın en meşhur eserlerinde birdir. Yapıldı yer daha önceleri bir koydu fakat sultan Osman han ile sultan Ahmet han bu koyun içini doldurarak çinili köşk isminde bir kasr yaptırdı. Ondan sonra sultan selim han Beşiktaş sarayını yaptırdı en sonunda sultan abdülmecid bu sarayı yıktırarak yerine Dolmabahçe sarayını yaptırdı. Dolmabahçe sarayı 200 odadan oluşmaktadır.
 
Çırağan Sarayı: Beşiktaş ta bulunan bu saray yıldız parkının hemen karşısında dır. Mermer işçiliği ile çok ünlüdür. Günümüzde içi restore edilerek turistik otel olarak kullanılmaktadır.
 
Eyüp Sultan Camii: Eyüp sultan camii fatih sultan Mehmet tarafından sahabelerden olan eba eyyübel ensari nin kabrinin İstanbul’u şereflendirmesi üzerine kabrin yanına inşa edilmiştir. Caminin içersinde birçok şey bulunmaktadır. Medrese, hamam, eba eyyübel ensarinin türbesi ve külliye camiyi zenginleştirmiştir. Bu camii bulunduğu semte ismini vermiş ve Eyüp olarak anılmasını sağlamıştır. Birçok kez tadilattan geçmiştir. Senenin her mevsiminde ziyaretçilerle dolup taşmaktadır.
 
Fatih Camii: Fatih cami fatih sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Caminin avlusunda birçok yapı bulunmaktadır. Bunlar; Külliye; câmi, medreseler, dârüşşifâ, tabhâne, imâret, sıbyan mektebi, kitaplık, hamam, saraçlar çarşısı ve çeşitli türbeler camiyi renklendirir. Fatih külliyesi İstanbul üniversitesinin temelinin atılmasını sağlamıştır. Kütüphanesinde Osmanlı dönemine ait el yazması kitaplar bulunmaktadır.
 
 
İstanbul Sokak Lezzetleri
 
 
EN KALABALIK DÖNERCİ
Karadeniz Pide Döner / Beşiktaş
 
Beşiktaş Çarşısı’ndaki dönerci, acıkan bünyeler için hayat kurtarıcı nitelikte. Gitmeye karar verdiğinizde elinizi çabuk tutun, çok sıra bekleyebilirsiniz.
 
HERKESİN KAHVECİSİ
Mandabatmaz / Beyoğlu
 
İstanbul’da “közde pişmiş kahve içmek ve laflamak isteyenlerin yol üstü durağı” denince akla ilk gelen yer. Kahvesi hakkında hiç olumsuz konuşan yok. Beyoğlu İstiklal Caddesi, Olivia Geçidi’nde.
 
MARIO USTANIN ELİNDEN
Emin Usta / Karaköy
 
Yaptığı balık ekmekle Karaköy’e gelenlerin midesine bayram ettiren Emin Usta’nın civardaki lakabı Mario. Balığı kaçmaz. Adresi-telefonu yok, Karaköy Balık Pazarı’nda seyyar tezgâh.
 
MİDYEYE DOYMAK İÇİN
Mercan / Beyoğlu
 
Bir oturuşta kaç midye yiyebilirsiniz?  Rekor kırmak için Mercan’a... 
 
SORBE VE DONDURMA
Yaşar Usta / Bostancı
 
Yaz daha bitmedi! Güzel bir dondurmadan daha çok neyi ister ki insan? Çeşit çeşit sorbe ve dondurma için istikamet Bostancı.

Adana Uçak Bileti

Adana Şakirpaşa Havalimanı, Çukurova'da bulunan Adana ve çevresindeki Mersin ve Osmaniye gibi yerleşim merkezlerinin de sivil hava ulaşımına açılan kapısıdır.
 
Toplam 2.105.510 m² kurulu alanı bulunan alan, 4540 m² iç hat ve 5825 m² dış hat terminal binasına ve 2750x45 metre boyutunda kompozit kaplamalı sadece tek bir piste ve ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu) sınıflandırmasına göre CAT I (kategori I) niteliklerine sahiptir.
 
Havalimanı Ulaşım:
 
Şehrin merkezi noktalarına yakın mesafededir. Ulaşım taksi ve toplu taşım ile sağlanmaktadır. Havaş otobüsleri şehrin merkezine kadar götürür. Adana Şakirpaşa Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyi Havaş'ın web sitesinden edinebilirsiniz.
 
Havaalanında kapalı bir otoparkın mevcut olmaması büyük bir eksiklik kabul edilmektedir. Türkiye'de yolcu taşınması sıralamasında 6. sırada yer almaktadır.
 
Adana'nın Tarihi ve Turistik Yerleri
 
Adana Taş Köprü: Adana’nın sembol yapısı Taş Köprü taaa Roma döneminde yapılmış, günümüzde Seyhan ve Yüreğir merkez ilçelerini birbirine bağlayan tarihi bir yapıdır. Birkaç sene öncesine kadar araç trafiğine de açık olan yapı bu özelliğiyle Dünya’nın araç trafiğine açık en eski köprüsüdür. 
21 gözlü inşa edilen köprünün kara kısmı dolgularla küçülerek bugün 14 gözlü olarak ayaklı tarih olarak şehrin tam ortasında heybetiyle dikilmektedir.
 
Adana Ulu Cami(Ramazanoğlulları Cami): Adana’nın sembol yapılarındandır. Tarih dersleri boyunca anlatılan beylikler var ya, hah onlardan Ramazanoğulları döneminde; 1541’te tamamlanmış tarihi bir yapıdır. Mimarisi Selçuk ve Memluk tarzını taşır. Merkez Camii’den önce Adana’nın en büyük camisidir.
 
Adana Merkez Sabancı Camii: Seyhan Nehri’nin hemen kıyısında, aynı isimli Adana Merkez Park’ın yanında camii Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük camisidir. 99 metre yükseklikteki 6 minaresi ile etkileyici bir eserdir. Hakkında detaylı bilgi yazımız ileride eklenecek.
 
Adana Arkeoloji Müzesi: Tarih boyu defalarca kez taşınmış olup, şu an şehrin merkezinde Reşatbey’de ziyarete açıktır. Çukurova bölgesindeki arkeolojik kazılardan çıkan eserler sergilenir. 2014 itibariyle geçici olarak ziyarete kapalıdır.
 
Adana Merkez Park: Sabancı Merkez Camii ile birlikte nehrin kenarında yer alan devasa alan gerçekten botanik bir nefes alanıdır. Oldukça geniş çim alanda, çeşitli ağaçlar ve doğanın huzuru Avrupai merkez kent park kültürünün önemli bir örneğidir.
 
Tarihi Kazancılar Çarşısı: Büyük Saat’in yanında yer alan tarihi çarşı, geleneksel Anadolu kapalıçarşı örneklerinin eskilerinden biridir. Bakırcıların ve kazancıların çarşısı olsa da günümüzde gündelik ihtiyaçlara yönelik her türlü dükkan bulunur.
 
Büyük Saat: 32 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en büyük saat kulesidir. 1881’de inşasına başlanıp 1 yılda hizmete açılmıştır. Malum o dönem saat kuleleri modernleşmenin sembolüdür. Şehrin çarşı bölümünde yer alır. 
 
Adana Çarşı Hamamı: Büyük saatin karşısındaki hamamın önü dükkanlarla kapatılmıştır. Yine Ramazanoğulları döneminden kalan haman 1529’dan beri açıktır. Şuanda da yarım gün kadınlara, yarım gün erkeklere hizmet veren özel işletmedir.
 
Adana Etnografya Müzesi: Çukurova’nın yerlileri ve Toroslar’ın yerlileri sayabileceğimiz yörüklere yönelik tarihi eşyaları barındıran müze 1983’te açılmış, şehir merkezi Kuruköprü Mahallesi’ndedir. İçindekilerden ziyade 1845’te inşa edilmiş bir kilise olan binası etkiler. Giriş ücretsizdir.
 
Misis Mozaik Müzesi: Adana Arkeoloji Müzesi’ne bağlı olarak hizmet veren, sadece meraklısına yönelik içerik bulunduran, Antik Misis döneminden kalma mozaiklerin sergilendiği bir müzedir. Giriş ücretsizdir.
 
Çoban Dede parkı ve Çoban Dede Türbesi: Şehrin tarihinde yer edinmiş Karslı köyü’nün önde gelenlerinden Çoban Dede’nin türbesi nedeniyle gündüz ibadete, doğal yapısı ve nehir manzarası sebebiyle de gece akşamcılara hizmet veren multikültürel bu bölge Seyhan Nehri’nin kıyısında bir tepededir.
 
Hasan Ağa Camii: Adana’daki tek Osmanlı mimarisi eseri camidir. 1558 yılında çivi kullanmadan yapılmış olması özelliğiyle turistik değeri vardır. Sade, alçak katlı, tek şerefeli bir minareye sahiptir.
 
Seyhan Barajı, Baraj Gölü: Akdeniz’e dökülen en büyük akarsu olan Seyhan Nehri, Adana il merkezine de yıllar boyu katkı sağlamış durumda. 
Bu doğal güzellik, zamanında taşkınları önlemek için bir barajla ve aynı baraj üzerindeki güzellikleriyle de yerel halka serinleme fırsatı sunuyor. 
 
Adana Atatürk Evi Müzesi: 1923’te Ata’nın kenti ziyaretinde konuk olduğu ev, 1981’de doğumunun yüzüncü yılında müze olarak hizmete açılmıştır. 
İçeriği kadar 19.yy tipik Adana evlerinin korunmuş önemli bir örneği olan binada çeşitli odalar ziyarete açıktır. Merkez Yüreğir ilçesi Seyhan Caddesi’ndedir. Kültür Bakanlığı’na bağlı olup giriş ücretsizdir.
 
Dilberler Sekisi: Yeni Adana Projeleri kapsamında Seyhan Nehri kıyısında yapılmış sekidir. Yürüyüş ve bisiklet yoluyla birlikte var olan göl ve nehir manzaralı kafe ile hizmet verir. Dinlence, spor ve mesire alanıdır.
 
 
Adana'da ne yenir ne içilir
 
Ciğerci – Birbiçer
Kebapçı- Kazancılar
Şalgamcı – Ali Göde
Tatlıcı – Gönül Kardeşler
Kebapçı/Restoran – Elem
Sakatat & Ev Yemekleri – Kuruköprü Paça Salonu
Tatlıcı – Köse

 

Fotoğraflarla İstanbul ve Adana
Atatürk - Şakirpaşa
Sabiha Gökçen - Şakirpaşa
  • Türk Havayolları Uçak Bileti
  • AnadoluJet Uçak Bileti
  • Atlas Global Uçak Bileti
  • Onurair Uçak Bileti
  • Sunexpress Uçak Bileti
  • Borajet Uçak Bileti