Gaziantep Oğuzeli Havalimanı Oğuzeli ilçe sınırları içinde bulunup, Gaziantep şehrinin 20 km güneydoğusunda yer almaktadır. Sivil kategoride olan Gaziantep Oğuzeli Havalimanı uluslararası uçuşlara da açıktır. 1976'da hizmete giren havalimanï, 1998'den 2006'ya kadar süren yenileme sürecinde pisti ile yolcu terminalleri genişletilerek uluslararası havalimanı statüsüne getirildi.
Havalimanı Ulaşım:
Ulaşım taksi ve toplu taşım ile sağlanmaktadır. Havaş otobüsleri şehrin merkezine kadar götürür. Gaziantep Oğuzeli Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyi Havaş'ın web sitesinden edinebilirsiniz.
Gaziantep Tarihi ve Turistik Yerleri
Müzeler: Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi, Bayazhan Kent Müzesi, Yesemek Açık Hava Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Hasan Süzer Etnografya Müzesi, Medusa Cam Eserler Müzesi
Antik Kentler ve Örenyerleri: Zeugma Antik Kenti, Dülük Antik Kenti, Karkamış Harabeleri, Cıncıklı Örenyeri, Dolmen Mezarları, Zincirli Örenyeri
Kaleler: Gaziantep Kalesi, Araban Kalesi, Rumkale ve Tılbaşar Kalesi
Anıt Mezarlar: Hisar Anıt Mezarı, Elif Anıt Mezarı, Hasanoğlu Anıt Mezarı
Bedestenler ve Çarşılar: Bakırcılar Çarşısı, Gaziantep Altın Çarşısı, Zincirli Bedesten ve Kemikli Bedesten
Hamamlar: Şeyh Fethullah Hamamı, Hüseyin Paşa Hamamı, Keyvanbey Hamamı, İki Kapılı Hamam, Naib Hamamı, Nakıpoğlu Hamamı, Tabak Hamamı, Eski Hamam ve Gaziantep Pazar Hamamı
Camiler: Ömeriye Camii, Kurtuluş Cami, Ali Nacar Camii, Şeyh Fethullah Camii, Hacı Nasır Camii, Eyüpoğlu Camii, Bostancı Camii, Kabasakal Paşa Camii, Gaziantep Ahmet Çelebi Camii, Tahtani Camii, Tekke Camii, Nuri Mehmet Paşa Camii ve Hüseyin Paşa Camii
Kiliseler: Kendirli Kilise ve Nizip Fevkani Kilisesi
Yaylalar ve Mesire Yerleri: Hızır ve Sofdağı Yaylası, Dülükbaba Ormanı, Burç Ormanları, Kavaklık ve Karpuzatan Mesire Yeri
Gaziantep'de ne yenir ne içilir
Gaziantep Kebapları: Her türlü klasik kebap bu şehirde muhteşem yapılırken, fıstıklı kebap, cağırlak kebabı, patlıcanlı, Ali Nazik, tike kebap, sini kebabı, küşleme, altı ezmeli kebap, mantar kebabı, soğanlı kebap, yeni dünya kebabı gibi
özel seçenekler de şehrin önde gelen kebapçılarında sunuluyor. Klasik doğrama bir et veya kıymayı, neredeyse her şeyle birleştirip pişirebilme özelliği Gaziantep’e sunulmuş bir şans.
Gaziantep Mezeleri: Bu konuda Hatay mutfağı önde olsa da Gaziantep de özellikle patlıcan, yoğurt, hamur işleri ve baharatları konusunda nefis mezeleri sunan bir mutfak. Borani, içli köfte, çiğ köfte, patlıcan salata, ezme, yumurta piyaz, pirpirim piyaz, zeytin piyazı gibi isimler akla ilk gelenlerden. Yeşillikler ve Gaziantep salataları da her sofranın yan ürünü olarak önde.
Çorbalar: Antep’e özgü çorbalar deyince yuvalama ve borani öne çıkar. Maş fasulyesinden yapılan maş çorbası da yerel özellikleri olan sebzeli bir çorba. Beyran, sakatat çorbası olup özellikle Antep gecelerinin önemli lezzetidir. Lebeniye çorbası, yuvalama, analı kızlı, alaca çorbası gibi muhteşem lezzetlerde de hamur, yoğurt ve yağ-baharat ikilisinin eşsiz uyumları basit birer çorbayı bir ana öğün yemeği yapacak hale getirir.
Gaziantep Tatlıları: Baklava elbette Gaziantep’in en meşhur tatlısı ve bir mutfak ögesinin yanı sıra büyük bir kültür parçası olarak karşımıza çıkıyor. Fıstıklı tatlı böreğe benzetebileceğimiz katmer de şehrin nev-i şahsına münhasır lezzetlerinden. Baklava türlerine gelince “kare baklava” denilen klasik baklava. Yuvarlak tepsinin kare kare dilimlenmesindeki şeklinden alıyor ismini.
Dolama zahmetli yapılışı ve iç malzemesinin pahalılığı sebebiyle daha yüksek bir fiyatla karşımıza çıkan, sarılmış fıstık ağırlıklı bir baklava türü. Fıstıklı yaş baklava ve kuru baklava, şeker şırası oranına göre değişen iki geleneksel lezzet.
Havuç dilim baklava lezzet olarak kare baklavanın aynısı olup, üçgen dilim şeklinde kesilen dairesel tepsiden ismini alır, nedense biz kare baklavaya göre daha bir severiz. Yaprak şöbiyet hayatımızda yediğimiz en güzel tatlılardan biriydi.
Klasik şöbiyetin hamurunun çok azalıp ziyadesiyle fıstığının arttığı, kaymağın da ağızda keyifli bir an sunduğu bu olağanüstü baklavayı mutlaka deneyin. Çok pahalı, çok ağır, çok kalorili olduğu gerçeğini de unutmayın. Cevizli baklava da Antep fıstığı yerine Gaziantep’te de kullanılan, satılan klasik bir baklava türü.
Burma kadayıf ve aynı zamanda bir kebap ismi de olan Halep işi de denenmesi gereken yerel tatlılardan.