İstanbul - Gaziantep Uçak Bileti

1 Yolcu Seçili
Yetişkin
1
Öğrenci
0
Çocuk
0
Bebek
0
Devam
444 1 113
info@biletcepde.com

İstanbul - Gaziantep Uçuş Mesafesi

İstanbul - Gaziantep Uçuş Süresi

İstanbul - Gaziantep Uçak Bileti

Türk Havayollarının Gaziantep Oğuzeli Havaalanına; İstanbul Atatürk Havaalanından günde 5, Sabiha Gökçen Havaalanından günde 4 seferi bulunmaktadır.

Onur Air'in Gaziantep Oğuzeli Havaalanına; İstanbul Atatürk Havaalanından günde 1 seferi bulunmaktadır.

Pegasus'un Gaziantep Oğuzeli Havaalanına; İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanından günde 5 seferi bulunmaktadır.

Atlasglobal'in Gaziantep Oğuzeli Havaalanına; İstanbul Atatürk Havaalanından günde 1 seferi bulunmaktadır.

AnadoluJet'in Gaziantep Oğuzeli Havaalanına; İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanından günde 3 seferi bulunmaktadır.

İstanbul Uçak Bileti

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Pendik / Kurtköy’de, Kadıköy’e 40, Pendik’e 12, Taksim’e ise 50 km. mesafede bulunmaktadır. Havalimanına TEM otoyolu bağlantısı ile ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Kişisel otomobiller haricinde, belediye otobüsleri, taksi, Havaş ve Havataş servisleri, deniz otobüsü ve tren ile ulaşım olanakları mevcuttur.
 
Atatürk Havalimanı, İstanbul şehir merkezine (Taksim) 22 km, Mecidiyeköy'e 19 km ve Kadıköy'e 34 km uzaklıktadır. Havalimanına ulaşım; otobüs (HAVATAŞ ve İETT), taksi ve Yenikapı-Havalimanı hafif metro hattı ile sağlanmaktadır.
 
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Ulaşım:
 
Pendik / Kurtköy’de, Kadıköy’e 40, Pendik’e 12, Taksim’e ise 50 km. mesafede bulunmaktadır. Havalimanına TEM otoyolu bağlantısı ile ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Kişisel otomobiller haricinde, belediye otobüsleri, taksi, Havaş ve Havataş servisleri, deniz otobüsü ve tren ile ulaşım olanakları mevcuttur. Bunun yanı sıra konforlu ve uygun fiyata transfer hizmeti sağlayabileceğiniz Airport Transferim da Şahinoğlu Group Bünyesinde yer almaktadır.
 
 
Atatürk Havalimanı Ulaşım:
 
İstanbul şehir merkezine (Taksim) 22 km, Mecidiyeköy'e 19 km ve Kadıköy'e 34 km uzaklıktadır. Havalimanına ulaşım; otobüs (HAVATAŞ ve İETT), taksi ve Yenikapı-Havalimanı hafif metro hattı ile sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra konforlu ve uygun fiyata transfer hizmeti sağlayabileceğiniz Airport Transferim da Şahinoğlu Group Bünyesinde yer almaktadır.
 
 
 
İstanbul'un Tarihi ve Turistik Yerleri
 
İstanbul birçok medeniyete ev sahipliği yapmış aynı zamanda bu medeniyetlerin bir çoğununda başkenti olma şerefine ulaşmış muazzam bir şehirdir. Şehri ortadan iki yakaya ayıran İstanbul boğazı ve yedi tepesiyle görenlerin vazgeçemediği bir kültür mirasımızıdır. İstanbul deyince akla bir değil birden çok şey gelir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.
 
Topkapı Sarayı: İstanbul’da varlığını sürdüren bu saray dünya tarihinin en yaşlı sarayı olmasına rağmen hiçbir zaman görkeminden bir şey kaybetmez. Bu saraya dünyada ki en eski ve en büyük saray unvanını almıştır. Saraya girildiğinde saraya hem haliç hem Boğaziçi hem da Marmara denizini görür. Bu sarayın etrafı beş kilometrelik surlarla çevrilidir. 700.000 m2 araziye sahiptir.
 
Ayasofya: Ayasofya bir dünya mirasıdır. 1470 yıllarına dayanan tarihi ile İstanbul’u süsleyen bir inci niteliğindedir. Ayasofya inşa edildiğinde dünya tarihi o güne kadar Ayasofya kadar görkemli bir yapıt görmemişti. Önce kilise sonra cami ve şimdi de müze olarak kullanılmaktadır.
 
Türk-İslam Eserleri Müzesi (İbrahim Paşa Sarayı): Türk uygarlığının günümüze kadar taşımayı başardığı muhteşem eserler bulunmaktadır. Bu eserler camdan topraktan seramikten metalden yapılmış eserlerdir. Aynı zamanda müzede 13.yydan kalma el yapımı halılarda sergilenir. Müzenin içerisinde ki Türk aile yapısını canlandıran etnografik sergilerde çok ilgi çekmektedir.
 
Yerebatan Sarnıcı: Bizans imparatorluğundan İstanbul’a hatıra kalan en büyük su sarnıcıdır. Bu sarnıç 1450 yıl önce yapılmış ve yüzlerce sütunun arasına yerleştirilmiştir. Sarnıçta dolaşırken Bizans’tan bir parça göreceksiniz. 
 
Sultanahmet Camii: Osmanlı mimarisinin en büyük örneklerinde biridir. Caminin içinde ki çini işlemeleri turistlerin camiye mavi cami demesine sebep olmuştur. Ayasofya ile karşılıklı inşa edilmiş olmaları Osmanlı devletinin uygarlığının ve mimarisinin dünyaya anlatılması açısından çok önemlidir. Ayasofya ve sultan Ahmet’in içinde bulunduğu bölgeye sultan Ahmet Meydanı denir.
 
Anadolu Hisarı: Anadolu hisarı iki yaka şeklinde bulunan istanbulun Anadolu yakasındadır. Sultan yıldırım Beyazıt tarafında yaptırılmıştır. Ve boğazın bekçisi lakabını almıştır.
 
Rumelihisarı: Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Rumeli hisarını yapımında hem fatih sultan Mehmet hem de paşaları sırtında taş taşıyarak bu mimarinin yapımına katkıda bulunmuşlardır. Rumeli hisarının yapımı Hz. Muhammet isminin Arapça yazılış şeklinden alır. 17 kulesi vardır ve 22 metreden oluşur.
 
Dolmabahçe Sarayı: On dokuzuncu yüzyılın en meşhur eserlerinde birdir. Yapıldı yer daha önceleri bir koydu fakat sultan Osman han ile sultan Ahmet han bu koyun içini doldurarak çinili köşk isminde bir kasr yaptırdı. Ondan sonra sultan selim han Beşiktaş sarayını yaptırdı en sonunda sultan abdülmecid bu sarayı yıktırarak yerine Dolmabahçe sarayını yaptırdı. Dolmabahçe sarayı 200 odadan oluşmaktadır.
 
Çırağan Sarayı: Beşiktaş ta bulunan bu saray yıldız parkının hemen karşısında dır. Mermer işçiliği ile çok ünlüdür. Günümüzde içi restore edilerek turistik otel olarak kullanılmaktadır.
 
Eyüp Sultan Camii: Eyüp sultan camii fatih sultan Mehmet tarafından sahabelerden olan eba eyyübel ensari nin kabrinin İstanbul’u şereflendirmesi üzerine kabrin yanına inşa edilmiştir. Caminin içersinde birçok şey bulunmaktadır. Medrese, hamam, eba eyyübel ensarinin türbesi ve külliye camiyi zenginleştirmiştir. Bu camii bulunduğu semte ismini vermiş ve Eyüp olarak anılmasını sağlamıştır. Birçok kez tadilattan geçmiştir. Senenin her mevsiminde ziyaretçilerle dolup taşmaktadır.
 
Fatih Camii: Fatih cami fatih sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Caminin avlusunda birçok yapı bulunmaktadır. Bunlar; Külliye; câmi, medreseler, dârüşşifâ, tabhâne, imâret, sıbyan mektebi, kitaplık, hamam, saraçlar çarşısı ve çeşitli türbeler camiyi renklendirir. Fatih külliyesi İstanbul üniversitesinin temelinin atılmasını sağlamıştır. Kütüphanesinde Osmanlı dönemine ait el yazması kitaplar bulunmaktadır.
 
 
İstanbul Sokak Lezzetleri
 
 
EN KALABALIK DÖNERCİ
Karadeniz Pide Döner / Beşiktaş
 
Beşiktaş Çarşısı’ndaki dönerci, acıkan bünyeler için hayat kurtarıcı nitelikte. Gitmeye karar verdiğinizde elinizi çabuk tutun, çok sıra bekleyebilirsiniz.
 
HERKESİN KAHVECİSİ
Mandabatmaz / Beyoğlu
 
İstanbul’da “közde pişmiş kahve içmek ve laflamak isteyenlerin yol üstü durağı” denince akla ilk gelen yer. Kahvesi hakkında hiç olumsuz konuşan yok. Beyoğlu İstiklal Caddesi, Olivia Geçidi’nde.
 
MARIO USTANIN ELİNDEN
Emin Usta / Karaköy
 
Yaptığı balık ekmekle Karaköy’e gelenlerin midesine bayram ettiren Emin Usta’nın civardaki lakabı Mario. Balığı kaçmaz. Adresi-telefonu yok, Karaköy Balık Pazarı’nda seyyar tezgâh.
 
MİDYEYE DOYMAK İÇİN
Mercan / Beyoğlu
 
Bir oturuşta kaç midye yiyebilirsiniz?  Rekor kırmak için Mercan’a... 
 
SORBE VE DONDURMA
Yaşar Usta / Bostancı
 
Yaz daha bitmedi! Güzel bir dondurmadan daha çok neyi ister ki insan? Çeşit çeşit sorbe ve dondurma için istikamet Bostancı.

Gaziantep Uçak Bileti

Gaziantep Oğuzeli Havalimanı Oğuzeli ilçe sınırları içinde bulunup, Gaziantep şehrinin 20 km güneydoğusunda yer almaktadır. Sivil kategoride olan Gaziantep Oğuzeli Havalimanı uluslararası uçuşlara da açıktır. 1976'da hizmete giren havalimanï, 1998'den 2006'ya kadar süren yenileme sürecinde pisti ile yolcu terminalleri genişletilerek uluslararası havalimanı statüsüne getirildi.

 

Havalimanı Ulaşım:

Ulaşım taksi ve toplu taşım ile sağlanmaktadır. Havaş otobüsleri şehrin merkezine kadar götürür. Gaziantep Oğuzeli Havalimanı Havaş servisi saatlerini ve detaylı bilgiyi Havaş'ın web sitesinden edinebilirsiniz.

 

Gaziantep Tarihi ve Turistik Yerleri

Müzeler: Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi, Bayazhan Kent Müzesi, Yesemek Açık Hava Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Hasan Süzer Etnografya Müzesi, Medusa Cam Eserler Müzesi

Antik Kentler ve Örenyerleri: Zeugma Antik Kenti, Dülük Antik Kenti, Karkamış Harabeleri, Cıncıklı Örenyeri, Dolmen Mezarları, Zincirli Örenyeri
 
Kaleler: Gaziantep Kalesi, Araban Kalesi, Rumkale ve Tılbaşar Kalesi
 
Anıt Mezarlar: Hisar Anıt Mezarı, Elif Anıt Mezarı, Hasanoğlu Anıt Mezarı
 
Bedestenler ve Çarşılar: Bakırcılar Çarşısı, Gaziantep Altın Çarşısı, Zincirli Bedesten ve Kemikli Bedesten
 
Hamamlar: Şeyh Fethullah Hamamı, Hüseyin Paşa Hamamı, Keyvanbey Hamamı, İki Kapılı Hamam, Naib Hamamı, Nakıpoğlu Hamamı, Tabak Hamamı, Eski Hamam ve Gaziantep Pazar Hamamı
 
Camiler: Ömeriye Camii, Kurtuluş Cami, Ali Nacar Camii, Şeyh Fethullah Camii, Hacı Nasır Camii, Eyüpoğlu Camii, Bostancı Camii, Kabasakal Paşa Camii, Gaziantep Ahmet Çelebi Camii, Tahtani Camii, Tekke Camii, Nuri Mehmet Paşa Camii ve Hüseyin Paşa Camii
 
Kiliseler: Kendirli Kilise ve Nizip Fevkani Kilisesi 
 
Yaylalar ve Mesire Yerleri: Hızır ve Sofdağı Yaylası, Dülükbaba Ormanı, Burç Ormanları, Kavaklık ve Karpuzatan Mesire Yeri
 
 
Gaziantep'de ne yenir ne içilir
 
Gaziantep Kebapları: Her türlü klasik kebap bu şehirde muhteşem yapılırken, fıstıklı kebap, cağırlak kebabı, patlıcanlı, Ali Nazik, tike kebap, sini kebabı, küşleme, altı ezmeli kebap, mantar kebabı, soğanlı kebap, yeni dünya kebabı gibi
özel seçenekler de şehrin önde gelen kebapçılarında sunuluyor. Klasik doğrama bir et veya kıymayı, neredeyse her şeyle birleştirip pişirebilme özelliği Gaziantep’e sunulmuş bir şans.
 
Gaziantep Mezeleri: Bu konuda Hatay mutfağı önde olsa da Gaziantep de özellikle patlıcan, yoğurt, hamur işleri ve baharatları konusunda nefis mezeleri sunan bir mutfak. Borani, içli köfte, çiğ köfte, patlıcan salata, ezme, yumurta piyaz, pirpirim piyaz, zeytin piyazı gibi isimler akla ilk gelenlerden. Yeşillikler ve Gaziantep salataları da her sofranın yan ürünü olarak önde.
 
Çorbalar: Antep’e özgü çorbalar deyince yuvalama ve borani öne çıkar. Maş fasulyesinden yapılan maş çorbası da yerel özellikleri olan sebzeli bir çorba. Beyran, sakatat çorbası olup özellikle Antep gecelerinin önemli lezzetidir. Lebeniye çorbası, yuvalama, analı kızlı, alaca çorbası gibi muhteşem lezzetlerde de hamur, yoğurt ve yağ-baharat ikilisinin eşsiz uyumları basit birer çorbayı bir ana öğün yemeği yapacak hale getirir.
 
Gaziantep Tatlıları: Baklava elbette Gaziantep’in en meşhur tatlısı ve bir mutfak ögesinin yanı sıra büyük bir kültür parçası olarak karşımıza çıkıyor. Fıstıklı tatlı böreğe benzetebileceğimiz katmer de şehrin nev-i şahsına münhasır lezzetlerinden. Baklava türlerine gelince “kare baklava” denilen klasik baklava. Yuvarlak tepsinin kare kare dilimlenmesindeki şeklinden alıyor ismini. 
 
Dolama zahmetli yapılışı ve iç malzemesinin pahalılığı sebebiyle daha yüksek bir fiyatla karşımıza çıkan, sarılmış fıstık ağırlıklı bir baklava türü. Fıstıklı yaş baklava ve kuru baklava, şeker şırası oranına göre değişen iki geleneksel lezzet. 
 
Havuç dilim baklava lezzet olarak kare baklavanın aynısı olup, üçgen dilim şeklinde kesilen dairesel tepsiden ismini alır, nedense biz kare baklavaya göre daha bir severiz. Yaprak şöbiyet hayatımızda yediğimiz en güzel tatlılardan biriydi. 
 
Klasik şöbiyetin hamurunun çok azalıp ziyadesiyle fıstığının arttığı, kaymağın da ağızda keyifli bir an sunduğu bu olağanüstü baklavayı mutlaka deneyin. Çok pahalı, çok ağır, çok kalorili olduğu gerçeğini de unutmayın. Cevizli baklava da Antep fıstığı yerine Gaziantep’te de kullanılan, satılan klasik bir baklava türü.
 
Burma kadayıf ve aynı zamanda bir kebap ismi de olan Halep işi de denenmesi gereken yerel tatlılardan.
 
Fotoğraflarla İstanbul ve Gaziantep
Atatürk - Oğuzeli
Sabiha Gökçen - Oğuzeli
  • Türk Havayolları Uçak Bileti
  • AnadoluJet Uçak Bileti
  • Atlas Global Uçak Bileti
  • Onurair Uçak Bileti
  • Sunexpress Uçak Bileti
  • Borajet Uçak Bileti