İstanbul - Kars Uçak Bileti

1 Yolcu Seçili
Yetişkin
1
Öğrenci
0
Çocuk
0
Bebek
0
Devam
444 1 113
info@biletcepde.com

İstanbul - Kars Uçuş Mesafesi

İstanbul - Kars Uçuş Süresi

İstanbul - Kars Uçak Bileti

Türk Havayollarının Kars Harakani Havaalanına; İstanbul Atatürk Havaalanından günde 2, Sabiha Gökçen Havaalanından günde 1 seferi bulunmaktadır.

Pegasus'un Kars Harakani Havaalanına; İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanından günde 1 seferi bulunmaktadır.

AnadoluJet'in Kars Harakani Havaalanına; İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanından günde 1 seferi bulunmaktadır.

İstanbul Uçak Bileti

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Pendik / Kurtköy’de, Kadıköy’e 40, Pendik’e 12, Taksim’e ise 50 km. mesafede bulunmaktadır. Havalimanına TEM otoyolu bağlantısı ile ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Kişisel otomobiller haricinde, belediye otobüsleri, taksi, Havaş ve Havataş servisleri, deniz otobüsü ve tren ile ulaşım olanakları mevcuttur.
 
Atatürk Havalimanı, İstanbul şehir merkezine (Taksim) 22 km, Mecidiyeköy'e 19 km ve Kadıköy'e 34 km uzaklıktadır. Havalimanına ulaşım; otobüs (HAVATAŞ ve İETT), taksi ve Yenikapı-Havalimanı hafif metro hattı ile sağlanmaktadır.
 
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Ulaşım:
 
Pendik / Kurtköy’de, Kadıköy’e 40, Pendik’e 12, Taksim’e ise 50 km. mesafede bulunmaktadır. Havalimanına TEM otoyolu bağlantısı ile ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Kişisel otomobiller haricinde, belediye otobüsleri, taksi, Havaş ve Havataş servisleri, deniz otobüsü ve tren ile ulaşım olanakları mevcuttur. Bunun yanı sıra konforlu ve uygun fiyata transfer hizmeti sağlayabileceğiniz Airport Transferim da Şahinoğlu Group Bünyesinde yer almaktadır.
 
 
Atatürk Havalimanı Ulaşım:
 
İstanbul şehir merkezine (Taksim) 22 km, Mecidiyeköy'e 19 km ve Kadıköy'e 34 km uzaklıktadır. Havalimanına ulaşım; otobüs (HAVATAŞ ve İETT), taksi ve Yenikapı-Havalimanı hafif metro hattı ile sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra konforlu ve uygun fiyata transfer hizmeti sağlayabileceğiniz Airport Transferim da Şahinoğlu Group Bünyesinde yer almaktadır.
 
 
 
İstanbul'un Tarihi ve Turistik Yerleri
 
İstanbul birçok medeniyete ev sahipliği yapmış aynı zamanda bu medeniyetlerin bir çoğununda başkenti olma şerefine ulaşmış muazzam bir şehirdir. Şehri ortadan iki yakaya ayıran İstanbul boğazı ve yedi tepesiyle görenlerin vazgeçemediği bir kültür mirasımızıdır. İstanbul deyince akla bir değil birden çok şey gelir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.
 
Topkapı Sarayı: İstanbul’da varlığını sürdüren bu saray dünya tarihinin en yaşlı sarayı olmasına rağmen hiçbir zaman görkeminden bir şey kaybetmez. Bu saraya dünyada ki en eski ve en büyük saray unvanını almıştır. Saraya girildiğinde saraya hem haliç hem Boğaziçi hem da Marmara denizini görür. Bu sarayın etrafı beş kilometrelik surlarla çevrilidir. 700.000 m2 araziye sahiptir.
 
Ayasofya: Ayasofya bir dünya mirasıdır. 1470 yıllarına dayanan tarihi ile İstanbul’u süsleyen bir inci niteliğindedir. Ayasofya inşa edildiğinde dünya tarihi o güne kadar Ayasofya kadar görkemli bir yapıt görmemişti. Önce kilise sonra cami ve şimdi de müze olarak kullanılmaktadır.
 
Türk-İslam Eserleri Müzesi (İbrahim Paşa Sarayı): Türk uygarlığının günümüze kadar taşımayı başardığı muhteşem eserler bulunmaktadır. Bu eserler camdan topraktan seramikten metalden yapılmış eserlerdir. Aynı zamanda müzede 13.yydan kalma el yapımı halılarda sergilenir. Müzenin içerisinde ki Türk aile yapısını canlandıran etnografik sergilerde çok ilgi çekmektedir.
 
Yerebatan Sarnıcı: Bizans imparatorluğundan İstanbul’a hatıra kalan en büyük su sarnıcıdır. Bu sarnıç 1450 yıl önce yapılmış ve yüzlerce sütunun arasına yerleştirilmiştir. Sarnıçta dolaşırken Bizans’tan bir parça göreceksiniz. 
 
Sultanahmet Camii: Osmanlı mimarisinin en büyük örneklerinde biridir. Caminin içinde ki çini işlemeleri turistlerin camiye mavi cami demesine sebep olmuştur. Ayasofya ile karşılıklı inşa edilmiş olmaları Osmanlı devletinin uygarlığının ve mimarisinin dünyaya anlatılması açısından çok önemlidir. Ayasofya ve sultan Ahmet’in içinde bulunduğu bölgeye sultan Ahmet Meydanı denir.
 
Anadolu Hisarı: Anadolu hisarı iki yaka şeklinde bulunan istanbulun Anadolu yakasındadır. Sultan yıldırım Beyazıt tarafında yaptırılmıştır. Ve boğazın bekçisi lakabını almıştır.
 
Rumelihisarı: Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Rumeli hisarını yapımında hem fatih sultan Mehmet hem de paşaları sırtında taş taşıyarak bu mimarinin yapımına katkıda bulunmuşlardır. Rumeli hisarının yapımı Hz. Muhammet isminin Arapça yazılış şeklinden alır. 17 kulesi vardır ve 22 metreden oluşur.
 
Dolmabahçe Sarayı: On dokuzuncu yüzyılın en meşhur eserlerinde birdir. Yapıldı yer daha önceleri bir koydu fakat sultan Osman han ile sultan Ahmet han bu koyun içini doldurarak çinili köşk isminde bir kasr yaptırdı. Ondan sonra sultan selim han Beşiktaş sarayını yaptırdı en sonunda sultan abdülmecid bu sarayı yıktırarak yerine Dolmabahçe sarayını yaptırdı. Dolmabahçe sarayı 200 odadan oluşmaktadır.
 
Çırağan Sarayı: Beşiktaş ta bulunan bu saray yıldız parkının hemen karşısında dır. Mermer işçiliği ile çok ünlüdür. Günümüzde içi restore edilerek turistik otel olarak kullanılmaktadır.
 
Eyüp Sultan Camii: Eyüp sultan camii fatih sultan Mehmet tarafından sahabelerden olan eba eyyübel ensari nin kabrinin İstanbul’u şereflendirmesi üzerine kabrin yanına inşa edilmiştir. Caminin içersinde birçok şey bulunmaktadır. Medrese, hamam, eba eyyübel ensarinin türbesi ve külliye camiyi zenginleştirmiştir. Bu camii bulunduğu semte ismini vermiş ve Eyüp olarak anılmasını sağlamıştır. Birçok kez tadilattan geçmiştir. Senenin her mevsiminde ziyaretçilerle dolup taşmaktadır.
 
Fatih Camii: Fatih cami fatih sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Caminin avlusunda birçok yapı bulunmaktadır. Bunlar; Külliye; câmi, medreseler, dârüşşifâ, tabhâne, imâret, sıbyan mektebi, kitaplık, hamam, saraçlar çarşısı ve çeşitli türbeler camiyi renklendirir. Fatih külliyesi İstanbul üniversitesinin temelinin atılmasını sağlamıştır. Kütüphanesinde Osmanlı dönemine ait el yazması kitaplar bulunmaktadır.
 
 
İstanbul Sokak Lezzetleri
 
 
EN KALABALIK DÖNERCİ
Karadeniz Pide Döner / Beşiktaş
 
Beşiktaş Çarşısı’ndaki dönerci, acıkan bünyeler için hayat kurtarıcı nitelikte. Gitmeye karar verdiğinizde elinizi çabuk tutun, çok sıra bekleyebilirsiniz.
 
HERKESİN KAHVECİSİ
Mandabatmaz / Beyoğlu
 
İstanbul’da “közde pişmiş kahve içmek ve laflamak isteyenlerin yol üstü durağı” denince akla ilk gelen yer. Kahvesi hakkında hiç olumsuz konuşan yok. Beyoğlu İstiklal Caddesi, Olivia Geçidi’nde.
 
MARIO USTANIN ELİNDEN
Emin Usta / Karaköy
 
Yaptığı balık ekmekle Karaköy’e gelenlerin midesine bayram ettiren Emin Usta’nın civardaki lakabı Mario. Balığı kaçmaz. Adresi-telefonu yok, Karaköy Balık Pazarı’nda seyyar tezgâh.
 
MİDYEYE DOYMAK İÇİN
Mercan / Beyoğlu
 
Bir oturuşta kaç midye yiyebilirsiniz?  Rekor kırmak için Mercan’a... 
 
SORBE VE DONDURMA
Yaşar Usta / Bostancı
 
Yaz daha bitmedi! Güzel bir dondurmadan daha çok neyi ister ki insan? Çeşit çeşit sorbe ve dondurma için istikamet Bostancı.

Kars Uçak Bileti

Kars Harakani Havalimanı, Kars'ta bulunan sivil havalimanıdır. Daha önceden Kars Havalimanı olan ismi 20 Mart 2015 tarihinde Kars Harakani Havalimanı olarak değişmiştir. Kars Havalimanı, Türkiye'nin kuzeydoğusundaki şehirler için büyük bir önem taşımaktadır. Havalimanına gelen giden yolcular sadece Kars ve ilçelerinden değil; aynı zamanda Ağrı, Ardahan, Artvin şehirlerine de gidip gelmektedirler.
 
Kars Havalimanı Ulaşım:
 
Ulaşım taksi ve toplu taşım ile sağlanmaktadır. Ayrıca transfer hizmeti alabileceğiniz firmalara ait araçlar bulunmaktadır.
 
Kars Tarihi ve Turistik Yerleri:
 
Ani Harabeleri: Ermenistan sınırında yer alan Ani Harabeleri
 
Kaleler: Kars Kalesi, İnkaya Micingirt Kalesi ve Sürgütüs Zivin Kalesi
 
Tarihi Yapılar: Havariler Kilisesi, Evliya Camii, Kars Büyük Katedral (Fethiye Camii), Tigran Honents Kilisesi, Genç Kızlar Kilisesi, Yusuf Paşa Camii, 
Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı, Kars Selçuklu Sarayı, Kars Beylerbeyi Sarayı, Mazlumoğlu Hamamı, Topçuoğlu Hamamı, İlbeyioğlu Hamamı ve Kars Çayı üzerindeki Taş Köprü
 
Doğal Güzellikler: Kuyucuk Kuş Cenneti, Kurbanağa Mağarası, Kars yaylaları ve platoları
 
Sarıkamış Kayak Merkezi: Sarıkamış Kayak Merkezi
 
Kars'da Ne Yenir ?
 
Kars’ın en meşhur yiyeceği ise Kars kaşarı. Kaşar dışında gravyer peyniri ve Kars balı da oldukça ünlüdür. Hayvancılık ön planda olduğu için genellikle et ve süt ürünleri ön planda Kars mutfağında. Hamur işleri ve et yemekleri oldukça fazla. 
 
Kars’ın yöresel yemekleri ise kuymak, pişi, ekmek aşı, haşıl, hengel, bozbaş, piti, erişte, Kars böreği, kaz çorbası, karsambaç, Kars helvası, üzümlü süzme pilav, elma dolması, kaz etli pilav, hörre çorbası, Kars yahnisi, ekşili et gibi adıyla da lezzetiyle de oldukça farklı yemeklerdir. Fırsatınız varsa pek çoğunu mutlaka tatmanızı öneririz.
 
Çıldır Gölü ve civarında sarıbalığın da tadına bakabilirsiniz.
  

 

Fotoğraflarla İstanbul ve Kars
Atatürk - Harakani Havalimanı
Sabiha Gökçen - Harakani Havalimanı
  • Türk Havayolları Uçak Bileti
  • AnadoluJet Uçak Bileti
  • Atlas Global Uçak Bileti
  • Onurair Uçak Bileti
  • Sunexpress Uçak Bileti
  • Borajet Uçak Bileti